De afgelopen jaren zijn mobiele telefoons sneller, groter én beter geworden. Hogere resoluties, meer geheugen en snellere processors vergen steeds meer vermogen van onze smartphones. Vergeleken met vroeger gaat de batterij van een toestel hierdoor sneller leeg. ’s Avonds thuiskomen met een lege batterij is helaas geen uitzondering meer. Daarom hebben we een aantal tips waarmee je de batterijduur van je toestel kunt verlengen!

Helderheid van het scherm aanpassen
De meeste smartphones hebben grote schermen met een hoge resolutie, dit verbruikt erg veel energie. Door de verlichting van het display lager te zetten bespaar je een aanzienlijke hoeveelheid van je batterij. Bij iOS7 en de meeste Android toestellen kan dit door in het homescreen van onder naar boven te vegen. In dit menu kan de felheid van het scherm eenvoudig worden aangepast.

Menu- en achtergrondanimaties uitzetten
Ook de animaties in de menu’s en achtergronden kosten veel processorkracht en daardoor veel batterij. Bij de meeste smartphones kunnen animaties worden uitgezet of versimpeld. Bij een iPhone kan dit bijvoorbeeld worden aangepast via Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging > Aan.

Minder vaak e-mail/updates ophalen
Niet iedereen heeft de behoefte om alle updates direct te ontvangen; de constante check op nieuwe mails vraagt immers ook meer van je batterij. In de e-mailinstellingen op je smartphone is het mogelijk om de intervallen tussen updates te vergroten; je kunt hier zelf aangeven hoe vaak je smartphone updates moet ophalen. Ook is het mogelijk om alleen handmatig updates te ontvangen als de app of e-mail wordt geopend.

Uit- en aanzetten
Veel apps gebruiken data op de achtergrond of checken automatisch op updates. Maar hoe meer apps er zijn geopend, hoe meer batterij er wordt verbruikt. Het is daarom handig om soms alle apps uit te schakelen. Je kunt dit ook doen door de telefoon opnieuw op te starten.

Schakel ‘mobiele data’ tijdelijk uit
Altijd verbonden zijn met 3G of 4G zorgt voor een snelle dataverbinding maar vereist ook veel van de batterij. Mocht je daarom even geen internet nodig hebben, dan kun je ‘mobiele data’ uitzetten. Door deze functie tijdelijk uit te schakelen gaat je telefoon vaak uren langer mee op dezelfde batterij.

Heb jij nog andere tips om de batterij van je smartphone te sparen? Deel het met ons in de reacties!

Comments are closed.