Touchrepair biedt u 4 mogelijkheden:

1. Online een afspraak maken en langskomen. (1 uur service)
2. Het toestel verzenden.
3. Pick-up en Return.
4. Bij u op locatie.

Klik hier om uw toestel te laten repareren.

Nadat u uw toestel heeft geselecteerd, kiest u het defect. Hierbij staat “Stuur toestel naar Touchrepair”, druk hier op en vul het reparatieformulier in en voeg deze bij het toestel toe.

U zult het toestel 2 á 3 werkdagen kwijt zijn. U wordt via de mail op de hoogte gehouden van de reparatie en de betaling.

Wij adviseren om het toestel verzekerd te versturen. Maak hierbij gebruik van een stevige doos en vul daarbij de lege ruimtes op.

Verzendkosten bedragen € 10,-

Ja dat kan, neem hiervoor eerst contact met ons op voor een afspraak. Dat kan via het contactformulier.

Onderzoekskosten zijn gratis, mits er na onderzoek gekozen wordt om de reparatie uit te voeren. Wordt er voor gekozen om na onderzoek geen reparatie uit te voeren of is er geen reparatie mogelijk dan zal er € 24,95,- onderzoekskosten in rekening worden gebracht.

Nee, indien er meerdere reparaties uitgevoerd worden op één toestel op hetzelfde moment dan zullen er geen extra montagekosten in rekening worden gebracht.

U kunt bij ons op de volgende wijzen betalen:

– Per bankoverschrijving. (Rekeningnummer: 174.100.256 t.n.v.: Touchrepair te Zuid-Scharwoude.)
– Ter plekke met Ideal of PayPal.
– Ter plekke met PIN
– Ter plekke met Bitcoins
– Contant. (Op 500m afstand van onze locatie bevindt zich een pinautomaat.)

Uiteraard is het bij ons mogelijk om per PIN te betalen

Op alle reparaties wordt 3 maanden garantie gegeven. Indien er problemen zijn zoals dode pixels of touch screen problemen, kunt u met ons contact opnemen. Om van de garantie gebruik te kunnen maken dient u een factuur te kunnen tonen. Gebroken onderdelen of beschadigde onderdelen vallen niet binnen de garantie. Voorwaarden van onze garantie vind u hier.